להצגת המחשבון באתרך העתק והדבק את הקוד הבא:
רוחב 500 פיקסלים
רוחב 350 פיקסלים
לא פעם, אנחנו שומעים על פיצויים כספיים שמקבלים בעלי נכות, חלקית או מלאה, מהביטוח הלאומי. באותם מקרים, נלקחים בחשבון אחוזי הנכות, אשר יגדירו את רשימת הזכויות להן יהיה זכאי אותו נקבע. אבל איך בדיוק מחשבים את אחוזי הנכות?
על אחוזי הנכות והשלכותיהם
כאשר אדם נפגע בצורה חמורה, בין אם עקב תאונה דרכים, תאונת עבודה, פעולת איבה או כל דבר אחר- באפשרות להגיש בקשה לקבלת פטור ממס הכנסה. גובה הפטור ייקבע על פי חומרת הפגיעה, כלומר, תוך התחשבות באחוזי הנכות.
כיצד מתבצע החישוב?
ברמה הכללית, כל ליקוי גופני הוא בעל אחוז נכות רפואי אשר קבוע בתקנות, ומתבסס בעיקר על פי מיקומו של הליקוי. כאשר ליקוי זה יהיה היחידי, הרי שאחוז הנכות הכללית יהיה כערכו של הליקוי.
כיום, ניתן לחשב את האחוזים המשוערים של הנכות תוך שניות, באמצעות מחשבוני דמה הנמצאים באתרי אינטרנט רבים.
האם האחוזים הללו קבועים?
גם העותר עצמו יכול לפנות אל הועדה בדרישה להגדיל את אחוזי הנכות. הדבר ייעשה בעיקר כאשר חלה הידרדרות גופנית או נפשית במצבו. אז תתכנס הועדה מחדש, ובמידה ואכן יוגדר שינוי מהותי- ישונו תנאי ההקלות.
כך משפיעים אחוזי הנכות על הביטוח הלאומי
האחוז הסופי של הנכות נחלק לארבע קטגוריות עיקריות. עבור כל אחוז הקטן מ-4 לא יתקבלו תשלומים מהביטוח הלאומי. אחוזי נכות הנעים בין 5 ל-39 יזכו את הנפגע במענק חד פעמי, בהתאם לנהוג בחוק.
הליקויים החמורים יותר מתחילים מ-40% נכות: הם יקנו לנפגע לא רק מענק חד פעמי בגובה מחצית מהסכום המקסימלי, אלא גם קבצה חודשית. דרגת הנכות החמורה ביותר, בין 75% ל-100%, תביא לקבלת כל המענק, וקצבה חודשית גבוהה יותר. השימוש במחשבונים הינו בהתאם לתנאי השימוש באתר.