להצגת המחשבון באתרך העתק והדבק את הקוד הבא:
רוחב 500 פיקסלים
רוחב 350 פיקסלים
המרת מטבע חוץ – כמה מקבלים במטבעות זרים?
המרת מטבע חוץ, או מט"ח בשמו המקוצר, היא תחום פיננסי נפוץ ומרכזי מאוד במשק הישראלי והעולמי. באופן כללי, לכל מדינה או גוש מדינות יש מטבע מקומי שמשמש לעסקאות בתוך אותה כלכלה, כאשר רוצים לבצע עסקאות בין גורם ממדינה אחת לגורם ממדינה אחרת כאשר משני צידי המתרס קיים מטבע מקומי שונה – יש לבצע המרת מטבע חוץ.
כיצד נקבעים שערי החליפין?
המחיר של כל מטבע אל מול מטבע זר אחר נקרא שער החליפין. בישראל קיים שער חליפין שהוא השער היציג – השער הרשמי מטעם בנק ישראל. מעבר לשער היציג ניתן לקבל שערי חליפין למטרת המרת מטבע חוץ שיהיו מעט שונים. שוני זה נובע לרוב ממרווח כלשהו שמתווסף ליציג ע"י הגורם שמציע שירותי המרת מטבע חוץ – המרווח הזה מהווה את הרווח של אותו ממיר כספים – כי בשער היציג הוא כמובן אינו מרוויח אלא אם נגבית על השירות עמלה.
מה משפיע על שערי החליפין?
באופן עקרוני שערי החליפין עצמם – השערים הרשמיים– עבור המרת מטבע חוץ נקבעים ע"י כוחות השוק – גורמים כמו ביקוש והיצע, נתונים כלכליים של המדינות משני צידי המתרס של המרת מטבע חוץ ספציפית (ישראל מול ארה"ב למשל), נתונים מדיניים, גיאו-פוליטיים וכדומה כל אלו משפיעים עקרונית על שערי החליפין. קיימת השפעה שאי אפשר להתעלם ממנה של גורמים שסוחרים במט"ח בקנה מידה עצום ומשפיעים על ההיצע והביקוש וכך גם על רמות המחירים של שערי החליפין.
השימוש במחשבונים הינו בהתאם לתנאי השימוש באתר.