להצגת המחשבון באתרך העתק והדבק את הקוד הבא:
רוחב 500 פיקסלים
רוחב 350 פיקסלים
לוח השנה העברי ולוח השנה הלועזי
מדינת ישראל היא מדינת היהודים, כך שלמרות הקוסמופוליטיות שלה והקרבה התפישתית שלה למדינות המערב, היא כוללת היבטים מנוגדים ופעולה שיכולה לעיתים להיות מבלבלת בין הדרך הגלובלית והמערבית לבין הדרך היהודית. דוגמא טובה לכך היא לוח השנה העברי ולוח השנה הלועזי – כאשר רוב אזרחי ישראל פועלים ביומיום על פי הלוח הלועזי, אך החגים והמועדים הרשמיים של המדינה, גורמים רשמיים מסוימים במדינה וגם חלקים בציבור הדתי פועלים על פי לוח השנה העברי.
לוח השנה העברי
מועדי ישראל כמו חגים, ימי זיכרון, ימים ממלכתיים וכן הלאה – נקבעים ונערכים על פי תאריכם בלח השנה העברי, זאת משום שהמדינה על בסיס היותה מדינה יהודית בהגדרתה מחוייבת על פי התפישה לפעול לפי הלוח היהודי. באופן טבעי ובהתאם לרוב הגלובלית, רוב אזרחי ישראל לא יודעים לומר בכל יום מהו התאריך העברי ורבים אפילו אינם יודעים את תאריך הלידה שלהם על לוח זה – אך בכל זאת יש להכירו גם כחלק מהמורשת וגם מבחינה פרקטית.
לוח השנה הלועזי – הלוח הגרגוריאני
לוח השנה הלועזי השתנה לאורך ההיסטוריה ככל שבני האדם הבינו את האסטרונומיה ואת המדע והשכילו לבנות לוח שיתאים לזמן האמיתי על כדור הארץ מבחינת יום ולילה, עונות בשנה ושמירה על מועדים קבועים בהתאם לאלו. הלוח הלועזי הנהוג כיום נקרא גם הלוח הגרגוריאני על שם האפיפיור שהנהיג אותו כתיקון ללוח של יוליוס קיסר שלא היה מדויק מספיק.