להצגת המחשבון באתרך העתק והדבק את הקוד הבא:
רוחב 500 פיקסלים
רוחב 350 פיקסלים
חשמל סולארי לייצור ביתי
מדינת ישראל מתמרצת את הציבור בישראל, לצד יזמים גדולים יותר, לייצר חשמל סולארי בעצמו וליהנות מתעריפי ייצור מיוחדים שבסופו של דבר מניבים לבעלי המערכות רווחים שוטפים בכל חודש ללא ביצוע של עבודה כלשהי – פשוט נותנים לשמש לעבוד, לייצר חשמל ואז הוא מועבר לרשת הארצית.
מהותה של מערכת חשמל סולארי לייצור ביתי
אלו מערכות פוטו-וולטאיות הפעולות על בסיס פאנלים סולאריים, מערכת ביתית היא כמובן קטנה ומייצרת כמות מזערית של חשמל ביחס להיקף הדרישה הלאומית – אך כל תוספת עוזרת ולכן למדינה יש אינטרס לתמרץ זאת כלכלית. באופן כללי על מנת לייצר קילוואט פיק אחד של חשמל סולארי יש צורך ב-10 מ"ר של גג שעליהם ניתן להתקין את הפאנלים, מערכת ביתית יכולה להיות בהספק של מקסימום 15 קילוואט ולכן שטח הגג המקסימאלי שנדרש למערכת בגודל הזה יהיה 150 מ"ר – אך רוב המערכות הביתיות קטנות יותר.
- מודולים פוטו-וולטאיים: אלו הפאנלים הסולאריים שכל אחד מהם מכיל המון תאים סולאריים קטנים, התאים עשויים סיליקון וממירים קרינת שמש (את הפוטונים שבקרניים) לחשמל בזרם ישר (DC).
- ממיר מתח: החשמל הסולארי שמופק במערכת פוטו-וולטאית הוא בזרם ישר, ועל מנת להתאים לרשת החשמל הארצית עליו להיות מומר לזרם חילופין (AC). לשם כך חייבים להתקין ממיר מתח שממיר את סוג הזרם וגם מווסת את מתח החשמל לזה הרצוי ברשת הארצית.
- מוני חשמל: מונה אחד לבדיקה כמה חשמל ייצרה המערכת לצורך קבלת התקבולים מחברת החשמל ומונה שני לכמה חשמל הבית צרך – את ההתקנה מבצעת חברת החשמל.
- מרכיבים נוספים: חווטים, הגנות נגד ברקים, קונסטרוקציה לפאנלים, מצברים עם יש שימוש עצמי בחשמל וכן הלאה.
המחירים של המערכות מגיעים לעשרות אלפי שקלים ואף מעל 100,000 ש"ח, מקבלים תשלום מחברת החשמל בכל חודש וישנם פתרונות מימון ייעודיים לתחום.
השימוש במחשבונים הינו בהתאם לתנאי השימוש באתר.