להצגת המחשבון באתרך העתק והדבק את הקוד הבא:
רוחב 500 פיקסלים
רוחב 350 פיקסלים
חשמל סולארי לייצור מסחרי
ייצור חשמל ממקורות אנרגיה מתחדשת הוא חשוב מאוד מבחינה סביבתית, כלכלית וגיאו-פוליטית עבור מדינת ישראל. המדינה לא רוצה להשקיע סכומים ישירים על הקמת תשתיות ייצור חשמל סולאריים או ממקורות מתחדשים אחרים ולכן מציעה לשוק הפרטי תמריצים אטרקטיביים תמורת נטילת הסיכון והמימון הבסיסי להקמת מערכות סולאריות לייצור חשמל.
תמרוץ בתעריפי ייצור מיוחדים
התמריץ העיקרי לשוק הפרטי להקים מערכות סולאריות מסחריות הוא תעריפי ייצור מיוחדים וגבוהים משמעותית מתעריפי הצריכה. בפשטות, בעל עסק שהקים על גג העסק מערכות סולארית מסחרית מקבל בכל חודש תקבול על החשמל שייצר והעביר לרשת החשמל הארצית – כאשר התעריף עבור כל קוט"ש חשמל גבוה משמעותית מהתעריף אותו משלם העסק עבור צריכה של קוט"ש חשמל, בכך המערכת מהווה השקעה ואפיק רווחי לאחר החזר עלות המערכת.
סוגי מערכות סולאריות מסחריות
המערכות הנפוצות ביותר שניתן לראות בכל רחבי ישראל על גגות מסחריים למיניהם הן מערכות מסחריות קטנות. הספק החשמל שלהן נע החל מ-15 קילוואט ועד מקסימום 50 קילוואט. מערכות אלו נהנות מתעריף של כ-1.51 ש"ח לקוט"ש.
בעלי עסקים יכולים להשיג מימון למערכות בעצמם ולאחר החזר ההשקעה (תקופה של כמה שנים) כל הרווחים מוזרמים לעסק, או לפעול בפורמט של השכרת גגות ושטחים כך שכל המימון והסיכון הוא על החברה הסולארית הרלבנטית והעסק מקבל דמי שכירות בלבד.
השימוש במחשבונים הינו בהתאם לתנאי השימוש באתר.