להצגת המחשבון באתרך העתק והדבק את הקוד הבא:
רוחב 500 פיקסלים
רוחב 350 פיקסלים
קלוריות
המושג קלוריות מוכר לרובנו והוא הפך להיות מעין מושג מאיים, מונח שמיד מעלה אסוציאציות של דיאטה, עודף משקל וכן הלאה. אך בפועל קלוריה היא יחידת מידה תמימה לחלוטין שבעולם כיום מציינת בעיקר כמה אנרגיה מכילים מוצרי מזו שונים ועל כן כמה הן משמינים או לא משמינים. כמובן שמבחינה תזונתית אמיתית לקלוריות יש משמעות אך אין להתבסס רק עליהן כי לא כל מוצר עם מעט קלוריות הוא בריא ולא כל מוצר עם הרבה קלוריות הוא משמין או לא בריא.
מהי קלוריה?
למעשה, למה שאנו קוראים קלוריה בכלל קוראים קילו-קלוריה (1000 קלוריות) – לכן ברשימת הערכים התזונתיים על מוצרי המזון רשום המספר ואחריו קק"ל (זה לא רקן קיימת לישראל אלא קילו-קלוריות).
מכאן שקלוריה אחת במונחים של אוכל היא ממש שום דבר ואי אפשר בכלל למדוד את זה, לכן השימוש הוא בקילו-קלוריות והמונח השתרש כבר כקלוריות. חשוב להבין את ההבדל כדי למנוע בלבולים במקרה שמצוין משהו שלא בקילו-קלוריות וגם כי זהו הדיוק המדעי הרלבנטי.
שימוש בקלוריות לגבי מזון
המדידה עצמה נעשית בכך שמודדים את החום שנפלט משריפה של כמות מדויקת של מזון מסוים (דימוי אגרסיבי לתהליך החמצון בגוף והפקת האנרגיה) או כיום בחינת רכיבי המזון מבחינת חלבונים, שומנים, פחמימות, חומצות, אלכוהול וכדומה שידוע כמה אנרגיה הגוף מפיק מהם.
השימוש במחשבונים הינו בהתאם לתנאי השימוש באתר.